A finn szauna alkalmas hely a pihenésre

A finn szauna előnyei
A finn szauna előnyei

Rohanó világunkban nem sok idő jut pihenésre, regenerálódásra, ezért különböző fortélyokkal próbáljuk meg rövid idő alatt kipihenni magunkat. Erre tökéletesen alkalmas a hagyományos finn szauna, hiszen néhány perc alatt ellazíthatjuk izmainkat, megszabadulhatunk a stressztől és kitisztíthatjuk elménket is.

A forró levegőben fokozódik a sejtek anyagcseréje, kitágulnak a vérerek, így egyszerre több tápanyagot képesek szállítani a sejtekhez, ugyanakkor a több salakanyagot vesznek fel a sejtjeinktől.

Így nemcsak külső megtisztuláson esünk át a finn szauna belsejében, hanem szervezetünket belülről is megtisztíthatjuk. A forró levegőben a sérült szövetek, szervek regenerálódása is fokozódik, így sérülések esetén is érdemes igénybe venni a finn szauna áldásos hatását.

A szaunában a hőmérséklet akár 80-100 Celsius fokig is felmehet, ezért nem szabad hosszú időt eltölteni benne folyamatosan. Csak 15-20 perces ciklusokat töltsünk a finn szaunában és közben hagyjunk időt a testünknek, hogy visszanyerje eredeti hőmérsékletét.

Author: admin