A Goethe Intézet tavaszi-nyári programjai

Szemléletes matematika
Szemléletes matematika

A Goethe Intézet idei tavaszi-nyári programját a sokszínűség jellemzi, lesz benne egy kis matematika, képzőművészet és jazz is. A világ első interaktív matematika-kiállítása a Szemléletes matematika június 7-ig látható Budapesten. Itt a legérdekesebb kísérleteknek lehetnek tanúi az érdeklődők, így próbálják elűzni azt a mítoszt, miszerint a matematika nagyon elvont és „száraz” tudomány lenne. A kalandra vágyó érdeklődők hidakat építhetnek, hatalmas szappanbuborékot is fújhatnak, illetve a matematika könnyű tanulásához s tanításához is kicsit közelebb kerülhetnek.

Június 21-én a Nyílt Társadalomért Archívum a Csillagos házak projektje keretén belül szólítja meg az embereket, majd a zsidótörvények alá eső magyarok kényszerlakhelyre költöztetésének 70. évfordulójára emlékeznek.

A zene sem maradhat ki a programsorozatból, a GoetheJazz zenei programsorozat keretén belül két koncertre is sor kerül ebben az évben. A koncertek helyszíne a BMC Opus Jazz Club, ahol a Tingvall Trio októberben, majd a Wollny és Sauer decemberben lép színpadra. 

Author: admin