A legtisztább alkohol a vodka

A vodka hatása
A vodka hatása

A tömény szeszesitalok közül, a legismertebb és a legnagyobb mennyiségben fogyasztott, minden kétséget kizáróan az oroszok nemzeti itala. Azonban a vodka iránti szenvedély nemcsak az orosz és az északi szláv népekre jellemző, mert a Balti térségben is kedvelik ezt az alkoholt.

Kiváló védelmet nyújt a hideg napokon. Nemcsak felmelegít, hanem fertőtlenítő hatásának köszönhetően, a baktériumok és vírusok által okozott fertőzések ellen is hatásos.

Rengeteg érdekes dolgot lehet megtudni erről az italról egy kis kutatással. Talán az egyik leginkább meglepő tény, amit sokan nem tudnak, hogy a vodka az egyik legtisztább alkoholos ital. Ugyanis desztillálással készül, így még kozmaolajok sem maradnak benne, ami más tisztának tartott szeszesitalban is jelentős mennyiségben megtalálható.

Általában az alkoholos italokról azt tartják, hogy idővel nemesednek. Nem csoda, hogy a legdrágább whisky és konyak, akár több évtizedes is lehet. Ezzel szemben, a vodka egy év után veszít minőségéből, ezért nem ajánlatos hosszú ideig tartogatni.

Author: admin