A munkavédelmi ruházat mindig az épségünket szolgálja

munkavédelmi ruházat

A védőruházat a személyes ruházatot fedi vagy helyettesíti és egy vagy több veszélyforrással szembeni védelemre szolgál. A munkavédelmi ruházat azonban igazán sokféle lehet, néhány esetben a teljes testet (karok, lábak és törzs) óvja, vagy csak a test egyes részeit takarja, így részleges védelmet nyújt.

A védőruházat tartalmazhat kapucnit és más elemeket, például kesztyűt, az anyagától és kialakításától függően pedig lehet többször felhasználható vagy eldobható. Ez a fajta ruha olyan egyéni védőfelszerelés, amit minden olyan feladathoz és tevékenységhez használni kell, ami jellegénél fogva sérülést vagy egészségkárosodást okozhat. A védőruházatot elsősorban az iparban és a kézműiparban kötelezik, használat közben mindig működőképesnek és sértetlennek kell lennie.

Néhány esetben a rossz látási viszonyok miatt is munkavédelmi ruházatra van szükség. Ilyenkor a kabátok, mellények és nadrágok fluoreszkáló vagy fényvisszaverő anyagokból készülnek, hogy mindenki biztosan észrevegye a dolgozókat.

Author: seditor