A speciálisan kialakított bojlis botok

Legyenek kéznél a bojlis botok
Legyenek kéznél a bojlis botok

Akik kezdők a horgászatban, gyakran nem tudják még, hogy mi az, ami kiválóan megfelel számukra. El kell teljen bizonyos idő, hogy kialakuljanak azok az aprólékos tapasztalatok és igények, amik már a tapasztalt horgászokat a bojlis botok felé irányítják. Ezek az eszközök a modern technikának a csodái. Súlyuk sokszorosával képesek könnyen megbirkózni és kímélni ezzel mind a kifogni kívánt halat, mind pedig a horgászt.

Hihetetlen teljesítmény egy pecabottól az, hogy alig éri el a fél kilogrammot, mégis akár több tízkilós halak foghatók ki vele. Amikor egy hal rácsap a horogra, és rájön, hogy csapdába került, nagyon nagy erővel próbál menekülni. Azok a hirtelen rántások, amelyeket produkál, nagy erőkifejtést tesznek, de a jól kialakított bot és a rajta sorakozó precízen megtervezett gyűrűsor könnyedén elosztja teljes egészében ezeket az energiákat, ezzel kímélve a horgászt és az eszközt is.

A bojlis botok szénszálas anyagának köszönhetően rendkívül rugalmasak, és elősegítik a messzire való dobást. A két rész úgy illeszkedik egymásba, mintha egyből volna, ezzel külön élményt nyújt.

Author: admin