A szivattyú nyomáskapcsoló tetején található csavar

Szivattyú nyomáskapcsoló
Szivattyú nyomáskapcsoló

A nyomásért felelős vezérlő működése és beszabályozása igazán egyszerű, azonban a laikusoknak, akik még nem dolgoztak ilyen szerkezettel, nehéznek is bizonyulhat. A szivattyú nyomáskapcsoló felépítése nem bonyolult, és dióhéjban elég annyit tudni róla, hogy a készülékben két egyedülálló rugó kap helyet. A nagyobb méretű rugó a bekapcsolási nyomást felügyeli.

Ha ezt megszorítjuk, akkor növelni tudjuk a kikapcsolási nyomás értékét. A kikapcsolási nyomásért, amit sok szakember nevez még hiszterézis beszabályozásnak is, a kisebb méretű rugó felel. Ennek megszorításával növelhető a kikapcsolási nyomás értéke.

A beszabályzás is igen egyszerű. Ennél csak annyit ajánlatos tudni, hogy a szivattyú nyomáskapcsoló felső részén helyet kapó műanyag csavar meglazításával a burkolatot leszedhetővé válik, aminek köszönhetően egyszerűbben lehet hozzáférni a rugóhoz. Ezt egy nyolcas villáskulccsal igazán könnyedén lehet kezelni. Természetesen, ha laikusként nincs tisztában teljesen az egész szivattyú nyomáskapcsoló szerkezettel, érdemes szakemberhez fordulni.

Author: admin