Az egyéni és személyre szabott Nordic Walking oktatás

Nordic Walking edzés

Számtalan módon lehet megőrizni az egészségünket. Néhányan jobban kedvelik a természetet, mint az edzőtermet, ezért szívesebben járnak ki a szabadba futni. Abban az esetben, amikor idővel ízületi fájdalmak jelennek meg, akkor javasolt a Nordic Walking edzés kipróbálása. Semmit sem veszít vele, hanem csak nyerni fog, hiszen a friss levegőn és a szabadban járja a kilométereket, speciális módszerekkel és szúróbot segítségével.

Ez a skandináv országokban elterjedt, azonban manapság hazánkban is egyre felkapottabbá válik. Kellő bemelegítéssel kezdődik minden, amit több kilométeres gyaloglás követ. A Nordic Walking edzés szintemelkedést is tartalmaz, ezért néha felfelé szükséges menni, míg máskor tudni kell, hogy miként kell helyesen lejönni a dombról.

Egyszerre erősíti az idegeket és az izmokat, fejleszti a koncentrációs és az egyensúlyt megtartó képességet. Kevesen vannak azzal tisztában, hogy a Nordic Walking edzés az izmok 90%-át mozgatja át. Tehát, még súlyleadással is jár, amennyiben rendszeresen műveli. Ezeket az edzéseket leginkább a Pilisben szervezik meg, esetleg Szentendre környékén.

A meglátogatott helyek között szerepel az Annavölgy, a Skanzen, a Lajos forrás, Pilisszentlászló és Dömörkapu is. A Nordic Walking oktatás előnyei közé tartozik az egészségmegőrzés és a lelki-testi felfrissülés. A csendes tájakon megfeledkezhet a gondjairól, kiürítheti az elméjét és csakis a környezetével foglalkozhat. Persze miután elsajátította a technikákat, akár még egyedül is belevághat az utakba, azonban családi vagy baráti kikapcsolódásnak is kiváló.

A Nordic Walking oktatás során elsajátíthatja az alaplépéseket, amivel megkönnyíti a gyaloglást az utak során. Miután a csapat minden tagja alaposan begyakorolta ezeket, úgy következik a 6 darab Nordic Walking technika elsajátítása. Amennyiben igényt tart rá, úgy a Nordic Walking oktatás egyéni óraként is végbemehet. Ezáltal a szakértő képes figyelembe venni a személyes igényeket és segíthet megőrizni az egészségét. Szükség esetén, akár gyógytornásszal való együttműködés is lehetséges.

Author: admin