Az eritrit ára a cukor árával szemben

Eritritol

Az édes íz nélkül sokan élni sem tudnánk, azonban ennek sokszor nagy ára van. Hagyományos édesítő a cukor, aminek az ára valóban alacsony, de az eritrit ára sem túl magas, főleg ha a kiváló tulajdonságaira gondolunk.

A csábító édes aromáért nemcsak pénzzel fizetünk, hanem bizony sokszor felesleges kilókkal is, a túl nagymennyiség bevitele után pedig rosszabb egészségi állapottal. Érdemes egy alternatíván elgondolkodni, hiszen a cukornak igenis vannak egészséges és finom helyettesítői.

Az eritrit azért olyan nagyszerű, mivel kiváló cukorhelyettesítő, cukorbetegeknek is ajánlott, ráadásul alkalmas sütésre, főzésre, nem veszti el édesítő erejét a hő hatására.

Az eritrit ára talán azért tűnhet kicsit borsosnak, mivel édesítő ereje kisebb, mint a kristálycukoré és kb. 30 %-kal többet kell adagolnunk a hasonló édes íz elérése érdekében. Ha figyelembe vesszük az egészségre gyakorolt pozitív hatásait, a roppant alacsony kalóriatartalmát, akkor valószínűleg mégsem fog az eritrit ára annyira magasnak tűnni. Próbálja ki feltétlenül!

Author: admin