Egészség

Mi teszi értékessé a méhpempőt?

méhpempő

méhpempő

Azt mindnyájan tudjuk, hogy a méhkas királynőjének kivételes élete van és bármelyik dolgozó feláldozná magát, hogy megvédje őt. Ez annak köszönhető, hogy a királynő a legnagyobb, legerősebb, ő él a legtovább és az utódokat is létrehozza, ezáltal pedig a legértékesebb tagja a kasnak. Ennek oka, hogy a tápláléka kizárólag a méhpempő, ami a fiatal dolgozók garatmirigy váladéka. Ezzel szemben, a dolgozók virágporral és méhkenyérrel táplálkoznak. A kutatásoknak hála kiderült, hogy a friss méhpempő az emberi szervezetre is különleges hatással van.
Olvasd Tovább

A finn szauna kiváló tulajdonságai

Finn szauna

A használata során néhány dologra figyelni kell! A finn szauna speciális kályha által melegszik fel. Körülbelül 2 órán elteltével elérheti a 90 Celsius fokot.

Ezért az ékszereket célszerű a tevékenység előtt levenni, mivel ellenkező esetben komoly problémát okozhatnak. Égési sérülések alakulhatnak ki, amelyek fájdalmasak és csúnya látványt nyújtanak. Ezeket jobb elkerülni. Az étkezésre is célszerű odafigyelni, hiszen közvetlenül a szaunázás előtt nem ajánlatos jóllakni.

Olvasd Tovább

Fokozza a libidót a goji bogyó

Fokozza a libidót a goji bogyó

Fokozza a libidót a goji bogyó

A goji berry vásárlás ezentúl nem okozhat problémát, hiszen az interneten számtalan webbolt kínálja eladásra különböző formában. A goji bogyó alvássegítő hatása sok álmatlan éjszakától szabadítja meg a fogyasztóját. Magnézium és B1-vitamin tartalma nyugtatja az idegrendszert, így pihentetőbbé teszi az alvást. Lefekvés előtt kortyolni kell egyet a goji italból és hatását azonnal érezni fogjuk. A goji bogyó fogyasztása javítja a közérzetet, megvéd a stressztől és segít túllendülni egy nehéz napon.
Olvasd Tovább

Sokat segít a méregtelenítő program

Méregtelenítő program

A mindennapi környezetben található méreg- és káros anyagok a szervezetbe jutva negatív hatást fejtenek ki. Ekkor válhat szükségessé a méregtelenítő program, amelyik segít megszabadulni ezektől. A mai rohanó világban sok embernek egyszerűen nincs már ideje a rendszeres testmozgásra és a helyes táplálkozásra.

Emiatt pedig a testben felgyűlnek a káros anyagok, amik egy idő után számos problémát okoznak. Ezért is ajánlatos időnként a méregtelenítő program mellett dönteni, amelyik leszámol a toxinokkal. A fáradtság és szellemi levertség az élet minden területére kiható következményekkel jár. Olvasd Tovább

A foggyökér rendkívül érzékeny

Fontos a fogak ápolása

Nagy problémákat okozhatnak azok a szuvas fogak, amiket elhanyagolunk, hiszen előbb-utóbb annyira tönkremehetnek, hogy elkerülhetetlenné válik a foghúzás. Egy igazán jó fogorvos, aki szereti a szakmáját, nem arra törekszik, hogy megszabadítson a fogainktól, hanem hogy megmentse azokat. Ezért a foggyökér kezelésével még el lehet kerülni a foghúzást, de ha a fog olyan mértékben károsodott, hogy már nem érdemes helyrehozni, akkor nem marad más, mint a fájdalommentes foghúzás.

A foggyökér az íny alatt található és ebben vannak azok az erek és idegek, amik begyulladnak, amikor elkezd romlani a fogunk. A fogorvos megtisztítja a fogcsatornát ezektől az idegektől, ezután a fog nem fog többet fájni. A foggyökér nagyjából olyan szerepet tölt be, mint a növények gyökere. Amint kiölik belőle az idegeket, a fog elkezd kiszáradni és elsötétülni. Elveszti teljesen a nedvességtartalmát és törékennyé válik. Ezért a foggyökér kezelése után szükséges koronával védeni a fogat.

Olvasd Tovább

Igen fontos a bőrgyógyászat

Bőrgyógyászat

Életünk során számtalan esetben kell orvoshoz fordulnunk valamilyen probléma miatt. Mivel a bőrünk az egyik legérzékenyebb szervünk, ezért a bőrgyógyászat kiemelkedően fontos szereppel bír az orvostudomány ágai között. A Körúti Orvosesztétikai Centrum nyugodtan felkereshető abban az esetben, ha gondunk támadt. A felnőttek és a gyerekek esetében is lehetséges a vizsgálat.

Érdemes évente 1-2 alkalommal eljönni rákszűrésre, hiszen a melanoma végzetes is lehet. Főleg abban az esetben fontos az ellenőrzés, amikor valaki világos bőrrel rendelkezik. Aggodalomra ad okot az is, ha túlságosan elszaporodnak az anyajegyek. A bőrgyógyászat akkor is felkereshető, ha el szeretnénk távolíttatni ezeket. Ne habozzunk az orvos tárcsázásával akkor sem, ha valamilyen allergia miatt vörössé vált a bőr. A legtöbb esetben a napfény, illetve a vegyszerek okozzák ezeket a gondokat. Olvasd Tovább

A műfogsor árak tekintetében is van választási lehetőség

Műfogsor árak

Az időskor természetes, mégis sajnálatos velejárója a test meggyengülése minden szempontból, beleértve a fogakat is. Ilyenkor a helyzet orvoslása mellett ugyanannyira fontossá válik az alsó vagy éppen a felső fogsor ár, mert ennek függvényében döntjük el, hogy melyik típust választjuk. Néhány kivételes személyt leszámítva, akiknél az ár nem számít, általánosságban érdekel bennünket a szolgáltatások költsége.

Sok személy annyira retteg attól, hogy kivehető fogsora legyen, hogy elhanyagolja időben felkeresni a fogorvost, így az is előfordulhat, hogy nagyon nehezen lehet korrigálni a helyzetet, mert a fogínyek vészesen elsorvadnak. A feslő fogsor ár, vagy mindkét fogsor ára egyáltalán nem indokolja azt, hogy hozzászokjunk a fogak hiányához, mert az az egész személyiségünkre negatív hatással lenne. Olvasd Tovább

A szilva rendkívüli tulajdonságai

Szilva fajták

A tél beköszöntével egyre kevesebb a tápláló bio élelmiszer. A vitaminokban gazdag szezonális gyümölcsöket felváltják a szárított gyümölcsök, mint például az aszalt szilva.

A szilva jótékony hatásai és a szilva fajták egészségre gyakorolt hatásai már nagyon régóta ismertek. Serkenti az emésztést, támogatja a fogyást és meggátolja a szervezet elsavasodását. A szilva igen elterjedt gyümölcs, és igénytelenségének köszönhetően, mindenféle körülmény között megél. Rengeteg fajtája van, kiváló ételek, italok készítésére. Olvasd Tovább

A fehérjés palacsinta laktató finomság

Finom és nagyszerű desszert

Egyesek szerint azért nehéz egészségesen élni, mert az ehhez való ételek drágák. De akik ezt mondják, azok valószínűleg nem akarnak változtatni az életmódjukon, hiszen a fehérjés palacsinta olcsó és egyszerű. Nem kell mesterszakácsnak lenni hozzá, hogy reggel megadja a napnak a kellő löketet.

Többek között ez is az az étel, amelyet előszeretettel fogyasztanak sportolók a rizs és a csirkemell mellett, mivel alacsony a szénhidráttartalma, viszont ahogy a nevéből következik, a fehérjés palacsinta tele van az izomnöveléshez elengedhetetlen fehérjével.

Olvasd Tovább