Egészséges fogyás étrendváltoztatással és testmozgással

Egészséges fogyás
Egészséges fogyás

Amikor súlyvesztésről van szó, akkor gyors és szinte azonnali eredményt szeretnénk, aminek érdekében számos drasztikus diétába, fogyókúrába képesek vagyunk belefogni. Azonban a szervezet nincs felkészülve ilyen gyors változásra, ezért az ilyen módszerek gyakran lesznek eredménytelenek vagy járnak különböző megbetegedésekkel.

Az egészséges fogyás ismérve a fokozatosság. Ahhoz, hogy a tartani tudjuk az új súlyunkat és a szervezetünket se terheljük meg, csak kislépésekben kell gondolkodni. Főleg nagyobb súlytöbblet esetén, nem egy hónap alatt kell elérni a célt, hanem el kell nyújtani a folyamatot 1 évre vagy akár többre is.

Ezt mindenképpen életmódváltással lehet kivitelezni és nem mindenféle csodamódszerekkel, mert hosszútávon ez hozza meg a gyümölcsét. Valamint az életmódváltás a továbbiakban is betartható, amikor már nem fogyásról, hanem súlymegtartásról van szó, így nem kell a visszahízástól sem tartani. Ha kiiktatjuk az étrendünkből a káros elemeket és mellette a sportot is napirendre vesszük, akkor máris az egészséges fogyás útjára léptünk, a siker pedig szinte garantált.

Author: admin