Előnyösebb a műanyag ablak, mint a fa

Műanyag ablak

Korszerű anyagok használatával ma már sokkal többre lehet jutni, mintha a régihez ragaszkodik az ember. Az otthoni nyílászárókat többnyire mindenhol műanyag ablak és ajtó váltotta le. Ezeknek számtalan előnye van, a fából vagy fémből készült ablakokkal szemben.

Először is nem csavarodik és vetemedik meg az évek során, persze ha jól van felszerelve. Hangtalanul működik, amit a benne lévő vasalatok biztosítanak, azonban időnként rájuk is oda kell figyelni és karban kell tartani.

Szinte teljesen légmentesen zár, vagyis egy jól beállított műanyag ablak mellett és alatt nem szabad átsüvítenie a szélnek. Azonban tudni kell, hogy egyes ablakoknál létezik olyan beállítás, ami ezt lehetővé teszi, így ettől elvárt, hogy egy minimális szellőzést megengedjen.

Az összeillesztett ablaktáblák közötti vákuum a hő leadást és a hangok átszűrődését akadályozza meg. Természetesen nem tud teljes mértékben szigetelni, hiszen az üveg alaptulajdonságai ezt nem engedik meg. Összességében elmondható, hogy a műanyag ablak időtálló szerkezet.

Author: admin