Erre mindig figyelj Egyiptomba utazás előtt!

egyiptomi utazás

Egyiptom lenyűgöző hely, csodálatos látványosságokkal, amelyek életre szóló élményekkel ajándékozzák meg az odautazókat. Azonban van néhány dolog, amit ajánlott betartani, ha nem akarunk kellemetlenségeket, mint például, hogy az ősz a legjobb időszak egy egyiptomi utazásra. Az Euro Travel szerint erről sem szabad megfeledkezned az egyiptomi utazásod előtt. Az említett évszakban ugyanis nagyon kellemes az időjárás, ráadásul a fő látnivalók, mint a piramisok, az Aswan és Luxor is kevésbé látogatottak, tehát nem kell nagy embertömegre számítanotok.

Ha egyiptomi utazásban gondolkodtok, akkor tudnotok kell azt is, hogy itt június és augusztus között elviselhetetlen a hőség. Egyéb tudnivalók is vannak, amikről ajánlott tudomást szereznetek. Ezek egyike, hogy az egyiptomi csapvíz nagyon klóros, ivásra nem javasolt, de a hőségben nagy szükség van a hidratálásra, ezért tanácsos üveges vizet vásárolni és mindenhová magatokkal vinni.

Magyar állampolgárokként útlevéllel tudtok beutazni Egyiptomba, aminek a hazaérkezéstől számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az országba való belépéshez vízumra is szükségük van a turistáknak, amit 25 dollárért vásárolhatnak meg az egyiptomi reptéren. A vízum 1 hónapos tartózkodásra jogosítja fel az odautazókat. Minden tengerparti üdülőhely biztonságos, kiemelten védelmezik Hurghada, Sharm el-Sheikh és Marsa Alam városokat. Természetesen, az említetteken kívül a Nílus völgyének városai és turisztikai látványosságai szintén biztonságosak.

Nagyon jó programokon vehettek részt. Lehetőség van Luxort meglátogatni 1 napos buszos kirándulás során, Kairót pedig megközelíthetitek busszal, illetve repülőgéppel. Az aktív pihenés kedvelőinek is nagyszerű választás Hurghada, ahonnan elutazhatnak egy félnapos program keretében Giftun szigetére, a Vörös-tenger legszebb korallzátonyához. Ez a kirándulás két merülési lehetőséggel van összekötve, 1-1 órára. Sőt, delfinkiránduláson, lovagláson, valamint vásárlással egybekötött városnézésen is részt lehet venni.

Author: seditor