A foggyökér rendkívül érzékeny

Fontos a fogak ápolása

Nagy problémákat okozhatnak azok a szuvas fogak, amiket elhanyagolunk, hiszen előbb-utóbb annyira tönkremehetnek, hogy elkerülhetetlenné válik a foghúzás. Egy igazán jó fogorvos, aki szereti a szakmáját, nem arra törekszik, hogy megszabadítson a fogainktól, hanem hogy megmentse azokat. Ezért a foggyökér kezelésével még el lehet kerülni a foghúzást, de ha a fog olyan mértékben károsodott, hogy már nem érdemes helyrehozni, akkor nem marad más, mint a fájdalommentes foghúzás.

A foggyökér az íny alatt található és ebben vannak azok az erek és idegek, amik begyulladnak, amikor elkezd romlani a fogunk. A fogorvos megtisztítja a fogcsatornát ezektől az idegektől, ezután a fog nem fog többet fájni. A foggyökér nagyjából olyan szerepet tölt be, mint a növények gyökere. Amint kiölik belőle az idegeket, a fog elkezd kiszáradni és elsötétülni. Elveszti teljesen a nedvességtartalmát és törékennyé válik. Ezért a foggyökér kezelése után szükséges koronával védeni a fogat.

Kevés, de van rá esély, hogy néhány év elteltével a fog így is eltörik, és ilyenkor már fogpótlásra lesz szükség. A foggyökér eltávolítás ára azonban sokkal kedvezőbb, mintha kihúzatnánk egyből a fogunkat és ezután fogpótolást igényelnénk. Egy fogászati híd felépítése nem kis feladat, azonban nagyon eredményes. A foggyökér eltávolítás ára igazán gazdaságos megoldás és a legjobb módja annak, hogy ne legyen szükségünk műfogakra.

Ennek köszönhetően biztos nem lesz semmi problémánk a közeljövőben és búcsút inthetünk a sanyargató fájdalomnak, ami újra és újra gyötört napokon keresztül. Hogyha úgy érezzük, hogy valami nincs rendben valamelyik fogunkkal, akkor nem érdemes folyamatosan fájdalomcsillapítókat szedni, mert az nem fogja megoldani a probléma valódi okát. A legjobban akkor járunk, hogyha mihamarabb fogorvoshoz fordulunk, mert akkor megtörténhet, hogy megússzuk egy fogtöméssel és nem kell a foggyökér eltávolítás árát kifizetnünk. Szinte biztos, hogy minden fogászati gondot elkerülhetünk, hogyha legalább félévente visszajárunk ellenőrizni a fogaink állapotát.

Author: admin