A füstölt paprika a magyar konyhát is meghódította

Füstölt paprika

A paprika fontos fűszere a magyar konyhának, de számos más helyen is előszeretettel használják. Spanyolországban különleges módját választották a fűszernövény szárításának. Füstöléssel gyorsítják a folyamatot.

A füstölt paprika különleges zamatot biztosít az ételeknek, így a zárt tűzhelyeken készült ételeken is érezni lehet a szabadtűzön főzött ennivalók jellegzetes ízét. A spanyol konyha egyik legismertebb fűszere a füstölt paprika, szinte minden ételben használják.

Ez a fűszer nemcsak kiváló ízt biztosít, hanem szép piros színt is ad az ételeknek. A magyar konyhában is remekül használható, így nálunk is egyre népszerűbbé válik ez a változata a fűszerpaprikának. Fontos anyagokat tartalmaz, tehát a szervezetnek is hasznos a paprika fogyasztása.

Bár a szárítás és a füstölés során a C-vitamin nagy része lebomlik, de még így is marad a növényben rengeteg értékes tápanyag. Az ásványi anyagok mellett, az antioxidáns tartalom is jelentős. A füstölt paprika jelentős szerepet játszik a szervezet szabadgyökök elleni harcában is.

Author: admin