Gyulladascsokkento hatóanyagot tartalmazó növények

Gyulladascsokkento

Külső sérülések, zúzódások, izomhúzódások hatására gyakran alakulnak ki gyulladásos tünetek. Ezek komoly fájdalommal járnak, ezért minél előbbi kezelést igényelnek.

De nem szükséges rögtön szintetikus fájdalomcsillapítók és gyulladascsokkento gyógyszerek után kutatni, hiszen rengeteg természetes, növényi alapanyagú készítmény is segíthet enyhíteni a fájdalmakat. Számos olyan gyógynövényt találhatunk a közvetlen környezetünkben is, amelyek kiváló gyulladascsokkento hatással rendelkeznek.

Elég csak a mindenki által ismert kamillára vagy a körömvirágra gondolni. De az aloe vera és a tőzegáfonya is hasonló tulajdonságokkal bír. Ezekből a növényekből készíthetünk gyógyteákat is, a fertőzések során kialakult belső gyulladások kezelésére.

Borogatásként is hatásosak izom és ízületi gyulladások esetén. A gyógyászatban is felismerték ezen növények gyulladascsokkento tulajdonságát, így ma már a szaküzletekben is vásárolhatunk ilyen természetes hatóanyagokat tartalmazó krémeket és egyéb készítményeket.

Author: admin