Ha nincs elég hely, a tolóajtó lehet a megoldás.

Praktikus megoldásokat minden téren alkalmazhatunk

Napjainkban folyamatosan jelennek meg a különbnél-különb technikai és technológiai megoldások az élet minden területén. Legyen szó gépkocsikról, szórakoztató elektronikáról vagy otthonteremtésről, mindenhol találnak fel valamit, amitől kényelmesebbé válik az élet. Kisebb lakásokban fő, hogy praktikus megoldásokat alkalmazzunk a helyhiány miatt. Gyakran a jól megfontolt tervezéssel értékes centiket vagy métereket nyerhetünk egy lakásban.

Példának okáért, megemlíthetők a tolóajtók vagy harmonikaajtók, amiknek köszönhetően már nem kell arra ügyelni, hogy nyitás alkalmával nehogy beleüssük az ajtószárnyakat a közelében lévő kanapé, szekrény vagy asztal sarkába, így téve tönkre azokat. Amennyiben praktikus megoldásokat szeretnénk tervezni az újonnan épülő házunkba, a tolóajtók nem maradhatnak ki! Hasznosságuk mellett, a kinézetűk miatt is ajánlott ilyenekkel felszerelni a házat. Több változatuk létezik, így mindenki kedvére választhatja ki azt, amelyikről úgy gondolja, hogy otthona berendezéséhez jobban fog majd illeni. A praktikus megoldásokat felsorolva meg kell említenünk, hogy a tolóajtók között is többféle létezik. Van, amit úgy terveztek, hogy a fal mellett azzal párhuzamosan fusson. Ez főleg abban az esetben ajánlott, ha utólag szeretnénk ilyet szereltetni. Azonban, ha az igazán praktikus megoldásokat kedveljük, akkor mindenképpen érdemes azt a változatot beépíttetnünk, ami a falban fut.

Ezt a variánst előre meg kell terveznünk és ki kell alakítanünk az ajtónak a helyet. A harmonikaajtók ugyancsak ezen az elven működnek, azzal a különbséggel, hogy nyitás során a kisebb szárnyakból álló típus összecsukódik. Sokan ezt a változatot is előszeretettel alkalmazzák, főleg ha sikerül akkora helyet hagyniuk a falban, hogy a harmonikaajtó összecsukódott állapotában is beférjen. Tehát, amikor kevés a hely a lakásban vagy egyszerűen csak kedveljük a praktikus megoldásokat, akkor itt az ideje, hogy tolóajtót, esetleg harmonikaajtót szereltessünk a hagyományos nyílászárók helyett.

Author: admin