A HEPA szűrős porszívó jelentősége

HEPA szűrős porszívó

Otthonunk tisztántartása nemcsak esztétikai okokból szükséges. Az egészségünk megóvása érdekében is fontos rendszeresen takarítani. A HEPA szűrős porszívó előnyeit nem hagyhatjuk figyelmen kívül. A porszívó működése közben mindent felszív, de az apróbb porszemeket, polleneket vissza is juttatja a lakás légterében.

Ezek nem akadnak fenn a szűrőn, ezért kerülnek vissza a levegőbe. Bár nem látszanak, de ezek okozzák a legnagyobb problémákat, hiszen sokáig a levegőben maradnak, így könnyen belélegezzük azokat.

Az allergiás reakciók nagy részéért felelőssé tehetőek ezek az apró részecskék. A HEPA szűrős porszívó viszont nem engedi vissza az apróbb szemcséket sem. A szűrő ugyanis úgy lett megtervezve, hogy a kusza mikroszkopikus szálak között minden fennakadjon, ami odakerül, így tökéletes tisztaságot varázsolhatunk a lakásba.

A porallergiások már néhány használat után érezhetik a különbséget. A HEPA szűrős porszívó egyetlen hátránya, hogy a szűrőt legalább félévente cserélni kell és ez nem a legolcsóbb mulatság.

Author: admin