A kislány babaruhák idővel elfelejtődnek

Kislány babaruhák

Mindig vannak és lesznek is olyan színek, amelyeket bizonyos nemekhez kötnek az emberek. A kislány babaruhák általában rózsaszínűek vagy lilák, míg a fiúknak gyártott ruhákat nagyrészt kék és zöld színben tervezik.

Egyre inkább kialakulóban van egy semleges színeket felhasználó trend. Vagyis nem lehet egy adott ruháról egyértelműen megmondani, hogy fiús-e vagy lányos. Azt, hogy éppen melyik nem számára gyártották, egy kis, szinte láthatatlan jelzésértékű dísszel oldják meg. Például a világoszöld nadrág elejére rátesznek egy kis szívecskét vagy masnit. De legtöbbször még ezt is elhagyják. Ezzel is a legújabb világszemléletet követik, vagyis azt, hogy a nemek nem fontosak, csak az, hogy mindenki ugyanolyan értékű ember.

Régen köztudott volt, hogy ha lány született a családba, akkor az „nem ért annyit”, mint egy fiú. Ma már közel sincs így. A kislány babaruhák még mindig megmaradtak, hiszen a szülők imádják cicomázni őket, de valószínűleg ez sem sokáig marad divatban, főleg ami a ruhácskákat és a szoknyákat illeti.

Author: admin