Kókuszzsírral vagy inkább kókuszolajjal érdemes főzni?

A kókuszzsír vagy a kókuszolaj az előnyösebb?
A kókuszzsír vagy a kókuszolaj az előnyösebb?

A címben feltett kérdésre a válasz tulajdonképpen roppant egyszerű, vagyis elmondhatjuk, hogy a kókuszzsír és a kókuszolaj is kiváló főzés céljából, mivel ugyanazt rejti a két elnevezés. A különbségek inkább abból adódnak, hogy megtalálható szűrt és szűz formában.

A szűrt kókuszsír vagy kókuszolaj, teljesen mindegy melyiket használjuk, szagtalan és íztelen növényi zsiradék, szárított kókuszból készül, gőzöléses módszerrel, nem megy át vegyi folyamatokon, így semmilyen káros anyagot nem tartalmaz, valóságos természetes élelmiszer.

A szűz kókuszzsír, a szűrttel ellenben, kellemes kókusz illattal és ízzel rendelkezik, ez azonban egyáltalán nem okoz problémát, bátran felhasználható sütéshez, főzéshez, persze azért jó ha tisztába van azzal, hogy van-e olyan élelmiszer, aminek párosításával nem feltétlenül alkotnak kellemes ízt.

Akár 2 évig is eláll, ráadásul felbontás után sem szükséges hűtőben tartani, hiszen csak annyi történhet, hogy 24 fokig kemény állagú marad, ezen feletti hőmérsékleten pedig megolvad, olajos formát ölt.

Author: admin