A lemezkazán előnyei és hátrányai

Lemezkazán

A fűtési módszerek hatékonysága és költsége nagyon eltérő lehet. Ezért nem könnyű választani a rengeteg lehetőség közül. Vidéken mind a mai napig nagy népszerűségnek örvend a lemezkazán, míg a fővárosban a gáz illetve az elektromos fűtés van elterjedőben.

A vegyestüzelésű kazánok nagy előnye, hogy igen hatékonyak és a gazdaságosságukra sem lehet panasz. Viszont rengeteg hátránya is van. A nagyvárosok panellakásaiban megoldhatatlan lenne a lemezkazán használata, hiszen kéményre is szükség van a füstgázok elvezetésére.

Ez környezetvédelmi kérdéseket is felvet. Igen sok füstgáz termelődik az ilyen fűtés során, ami sok káros anyagot is tartalmaz. Nemcsak a környezetre lehetnek károsak ezek az anyagok, hanem az emberi szervezetre is.

Ezért, a lemezkazán alkalmazása esetén, a kéményeknek tökéletes állapotban kell lenni, hogy az összes mérgező gázt kivezessék a szabadba. Hatékonysága és olcsósága miatt, a lemezkazán még hosszú ideig népszerű marad a vidéki lakosság körében. Egyes megoldásokkal a füstgáz károsító hatásai is csökkenhető.

Author: admin