A levegő párásító számos jó tulajdonsága

Levegő párásító

A légutaknak az ideális páratartalmat a 40 és 60 százalék közötti érték jelenti. Amikor a páratartalom ez alatt van, akkor az számos negatívummal jár, arról nem is beszélve, hogy az akut vagy krónikus tüdőbetegségben szenvedők, és még az egészséges emberek is megérzik ezt. Ekkor szinte már kötelező a levegő párásító alkalmazása, hogy nyugodtan meg tudjon lenni az ember a lakásában.

Sokan panaszkodtak arra a nagyon száraz szoba levegő esetében, hogy sokkal többet köhögnek. Kutatások is igazolták, hogy kisgyerekkorban asztma esetén fulladásos roham jelentkezhet, ha ezekre nem figyelnek oda az érintettek. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a légutak ideális működése szempontjából a páratartalom mellett számít a hőmérséklet is: éjszakára 19-20, nappalra 20-21 Celsius-fok a megfelelő hőfok.

Ha kisgyermek is van a házban, akkor ott 1-2 fokkal magasabb hőmérsékletet ajánlanak a szakértők, ugyanis a gyerkőcök gyengébb hőszabályozással rendelkeznek. Ha a hőmérsékletben nem is, de a megfelelő páratartalom elérésben a levegő párásító tud segíteni. Ezt számtalan internetes boltban be lehet szerezni. Aki nem tudja, hogy milyen típust vegyen meg, mert ugye rengeteg fajta vásárolható meg, nyugodtan választhatja a meleg párásító fajtát, amelyik számos előnnyel rendelkezik.

Ez teljes mértékben higiénikus, ugyanis minden bekapcsoláskor felforralja a vizet. Mivel nem épül egy nagyon komplex működési elvre, nagyon nehezen megy tönkre, tehát hosszú élettartammal rendelkezik. A meleg párásító pozitívuma még a nagy teljesítmény, a tény, hogy nincs cserélendő szűrőbetét, illetve az is, hogy minimális karbantartást igényel. A meleg párásító titka, hogy a víz felforralásával meleg párát fúj a levegőbe.

Ennek a lényege, hogy a szerkezet először is a vizet melegíti fel az elpárologtatáshoz. Ez a folyamat két sajátos elektróda segítségével megy végbe: az elektromos áram az egyik elektródából a másikba megy át és az elektródák között a víz közvetíti az elektromosságot. A meleg párásító teljesítményét fokozza, ha a vízben magas az ásványi anyagok aránya, hiszen így az elektromos cirkuláció gyorsabb lesz és ezáltal a párásítás is erőteljesebb.

Author: admin