Magas minőségű iskolatáska

iskolatáska
iskolatáska
Iskolatáska

Iskolakezdés előtt válasszon gyermekének olyan hátizsákot, ami megfelel a méretének és az igényeinek! Az iskolatáska szélességének egyeznie kell a gyermek méretével, de semmiképp nem érdemes ilyenkor felnőtteknek készült modelleket venni. Az iskolatáska legyen mindig derékmagasságban vagy valamivel felette. A gyermekek körülbelül 30%-nak fáj a háta vagy a nyaka.

Ha túl hosszú ideig hord egy nehéz hátizsákot az éretlen gerincein, akkor gyermeke felnőttkorában hátproblémák kockázatának lehet kitéve. Az iskolatáska legfeljebb 3 cm-el ülhet magasabban a vállánál és nem lehet alacsonyabban a csípőjénél. Nem érdemes befektetni egy nagyobb hátizsákba, remélve, hogy a gyerkőc majd „belenő”.

Az 5-10 éveseknek kisebb méretű darabokra van szükségük. A váll- és hátpántok legyenek párnázva, hogy illeszkedjenek a gerinchez és csökkentsék a kicsikre nehezedő nyomást. Az ergonomikus modellek belső tartókerettel további előnyt jelentenek, mivel segítik a súly jobb elosztását. Ezeket rekeszekkel is el kell látni, hogy a súly ne csak a táska aljára összpontosuljon.

Author: seditor