Miből áll a lakástakarékpénztár felhasználása?

Lakástakarékpénztárak.hu

A lakástakarékpénztár az egyik legjövedelmezőbb megtakarítási forma, amit lakáscélú tervek megvalósítására lehet felhasználni. Ha eddig netán homályos lett volna ez a terület, a Lakástakarékpénztárak.hu oldalon minden szükséges tájékoztatást megtalálhat. Ebben az esetben van egy szerződéses összeg, ami a lakásra költhető részből és az igényelhető hitelrészből áll.

A lakásra költhető részt a saját megtakarítás, az állami támogatás, valamint a betéti kamatok alkotják. A hitel természetesen opcionális, amit a megtakarítás lejártakor lehet igényelni és körülbelül akkora összegről van szó, mint ami addig összegyűl. Amit tudni kell, hogy az állami támogatás évi 30%-ot jelent, ami nem haladhatja meg a 72.000 Ft-ot.

Ellenkező esetben pontosan ezzel az összeggel járulnak hozzá a lakástakarék összegéhez. Persze ez így is jóval nagyobb összeg, mint amit bármelyik másik megtakarítási formával kapni lehet, így hosszú távú tervek kivitelezéséhez mindenképpen ebben érdemes gondolkodni. Az összegyűlt pénzt vásárlásra, felújításra, bővítésre, korszerűsítésre és ingatlanra vonatkozó hitelkiváltásra is felhasználható, lényegében egészen nagy szabadságot kap ezen a téren.

A Lakástakarékpénztárak.hu oldalon összehasonlíthatja 4 lakástakarékpénztár, az Erste, a Fundamenta, az Aegon és az OTP ajánlatait, egészen részletekbe menően. Ha megadja a havi díjat vagy a szerződéses összeget, a futamidőt, hogy szeretne hitelt vagy sem, illetve, hogy hány szerződést kötne, akkor megtekintheti a különböző pénztáraknál, hogy milyen konstrukció érhető el.

Amennyiben valamelyiknél nem jelennek meg értékek, azt jelenti, hogy adott összeg és futamidő mellett nem köthető az adott intézettel szerződés. Például az Aegon és OTP lakástakarékpénztárak minimum 1.000.000 Ft szerződéses összeg szükséges, ezen alul nem fog ajánlatot kapni ezektől. Ugyanakkor a Lakástakarékpénztárak.hu munkatársaitól segítséget is kérhet, ugyanis egy ingyenes tanácsadás keretében minden megtesznek, hogy megtalálhassa az Önnek lehető legjobb és legkifizetődőbb opciót.

Author: admin