Milyen a jó poén?

Kutyulva.hu: Egy poén minden napra
Kutyulva.hu: Egy poén minden napra

Mindenkinek ismerős lehet az a szituáció, amikor egy nyomott és feszült hangulatú társaságba keveredve, sehogy nem találja azt a kiskaput, ami kibúvóként szolgálhatna az adott helyzet megoldásához. A kínos csönd betöltéséhez a legtermészetesebb módon egy jó poén elsütésével juthatunk el.

Ilyenkor feltehetjük magunkban a kérdést, hogy milyen is a jó vicc? Miről kell szólnia, hogy senkit meg ne sértsen? Hogyan kell megfogalmazni, hogy mindenki számára érthető legyen? Milyen módon kell előadni úgy, hogy az tréfás legyen, de a mesélés közben az előadó mégse váljon a nevetség tárgyává?

Bár sokunknak nagy segítség lenne, de erre nincs egy konkrét “recept”, hogy biztosra tudhassuk, ha 12 dkg iróniát és egy evőkanál gúnyt összekeverünk, abból ropogós tréfa fog kisülni. Ez főként azért nem valósítható meg, mert bár egy újonnan tanult vicc nagy sikert arat a baráti körünkben, nem biztos, hogy a családi vacsoránál is megállná a helyét. Mindig tartsuk észben, hogy egy jó poén nemcsak tőlünk, hanem sok más külső tényezőtől is függ!

Author: admin