Mire figyeljen egy önfelszívó szivattyúnál?

Önfelszívó szivattyú

Manapság a háztartások nagy többsége igen modern vízellátó rendszerrel működik. Mégis, egyre csak fejlődik ez a terület, hogy még alkalmasabb berendezéseket hozzanak létre. Az önfelszívó szivattyú is ezek közé tartozik, ami nagy népszerűségnek örvend, mivel nagyon könnyen telepíthető és működtetése is rendkívül egyszerű.

Általában nem okoz semmilyen gondot a tulajdonosnak a használata. Ugyanakkor, természetesen itt is megvannak azok a buktatók, amelyeket jobb elkerülni és jó idejében elolvasni a használati utasítást, hogy ne keletkezzen károsodás a rendszerben.

Az egyik ilyen szempont, hogy szárazon nem ajánlott a futtatása, mert az csaknem minden esetben meghibásodáshoz vezet, ezért csak a felszínre telepíthető. Másrészt, némi akadály áll fenn a mélységgel kapcsolatban is, mivel egy önfelszívó szivattyú általában csak 9 méterig alkalmazható, viszont éppen ezért a kutak mellé megfelel. Az viszont mindenképp előnynek számít, hogy a homok kiszűrése nem jelent gondot, de egy esetleges meghibásodás során is olcsó a javíttatása.

Author: admin