Mire kell figyelni a feszültségmérő használata alatt?

feszültségmérő használata
feszültségmérő használata
Feszültségmérő használata

Egy elektromosságra alapozott civilizáció a mostani. Áram nélkül jóformán semmi sem működne, ami komolyan megkeserítené az életet. Legyen az fűtés, vízellátás, ha akadozik az elektromosság, akkor a különféle szivattyúk képtelenek kellő nyomást fenntartani, ennek hiányában pedig az alapvető szolgáltatások mondanak csődöt. Látható tehát, hogy kulcskérdés a megfelelő hálózatok kiépítése, működtetése. A lakásokon belül egy külön vezetékrendszer szolgálja ki az egyedi igényeket.

Ezekbe úgy kerül elektromosság, hogy az rá lesz csatlakoztatva az országos hálózatra. Az elmúlt évtizedekben a technológia sokat változott. Sorra jelentek meg az olyan nagy fogyasztók, mint a légkondicionálók, hőszivattyúk, infrapanelek. A sok évvel ezelőtt kialakított ellátó egységek ezek kiszolgálásra már nem alkalmasak, mert túlterheli a vezetékeket, ami baleseteket, spontán tűzeseteket, rövidzárlatokat eredményez. Ahhoz, hogy ez megelőzhető legyen, bővítésre van szükség. Mindezek alapját a megfelelő mérések adják.

A feszültségmérők egyik kiváló típus a lakatfogók. A termékek úgy tudják az adatokat szolgáltatni, hogy a vezetékek megszakítására nincs szükség. Csupán körbe kell fogni a kábelt és az azon áthaladó áramerősség és gyakran még a hőmérséklet szintén meghatározható. Több dologra is érdemes figyelni a feszültségmérő használata alatt. Mivel eltérő tulajdonságokkal rendelkező berendezések kaphatóak, ezért az első ezek megfelelő ismerete. Jobb már annak függvényében vásárolni segédeszközt, ami optimális módon szolgálja ki a vele szemben támasztott igényeket.

Kérdés tehát, hogy milyen tartományban mér, ad le hangjelzést a feszültség jelenlétében, folyamatos tesztre alkalmas, vagy csak pillanatnyi mérésre készült, szakadásvizsgálat végezhető vele? Természetesen a kérdések sora itt még nem ért véget. A profibarkacs.hu weboldalon részletes tájékoztató található a feszültségmérőkre vonatkozóan. A lakatfogó másik előnye, hogy a legtöbb multiméter funkciót ellátják, ezért valóban sokoldalú berendezés, amit speciális ismeretek nélkül, minimális gyakorlattal bárki kezelni tud.

Author: seditor