Nyári gumi csere? Készüljön nagy sorokra a gumiszervizeknél!

Gumi csere

A felgyorsult világunkban jelentős kihívásokat okozhat a biztonságos közlekedés. A szakemberek és gyártók megtetettek mindent azért, hogy olyan termékeket alkossanak meg, amelyek kellő védelmet és stabilitást nyújtanak az utakon. Az abroncsoknak nemcsak annyi a feladatuk, hogy közvetítőként működjenek, hanem az autót az aszfalton is kell tartaniuk. Pontosan ezért nem mindegy, hogy milyen időben milyen terméket használunk. Mivel hazánk a mérsékelt égövön helyezkedik el, ezért az év egyik felében jelentősen lehűl az idő, míg a másikban extrém forróságok lehetnek.

Az útfelület ennek megfelelően eltérő tulajdonságokat mutathat. A gumiabroncsoknak ezekhez alkalmazkodniuk kell, pontosan ezért lettek kifejlesztve a téli és nyári gumik. A termékek esetében eltérő lehet a keménység, futási idő, zajterhelés, kopás. A téli szettek a forró aszfalton, gyorsan kopnak és nagyobb fogyasztást eredményezhetnek, ami gazdaságtalanná teszi a használatukat. A nyári típusok viszont a hideg felületeken instabilakká alakulhatnak és csúszásveszélynek teszik ki a járműt.

Ezért, minden évben kétszer kell megtörténjen a csere az aktuális típusra. Amikor ennek eljön az ideje, akkor hatalmas sorokra lehet számítani a műhelyeknél. Pontosan ezért megéri előre gondolkodni és minél hamarabb időpontot kérni. A profi szakszervizek nagyon gyorsan és precízen dolgoznak, tehát megéri ezeket előnyben részesíteni. Vannak, akik megpróbálkoznak az otthoni cserével, de ez rendkívül kétélű dolog, ami vagy jól sikerül vagy nem. A tapasztalatok alapján elmondható, hogy gazdaságosabb mesteremberekre bízni a munkálatokat.

Sok időt spórolhatunk azzal, ha előre beszerezzük az abroncsokat, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen még azzal is foglalkoznunk. Az interneten kényelmesen, pár kattintással elvégezhető a rendelés. Látogassunk el a gumidirekt.hu oldalra és válogassunk kedvünkre a bőséges kínálatból! Ha már itt járunk, akár igénybe vehetjük a szakszerviz szolgáltatásit is. Tudjuk meg a pontos részleteket és éljünk a kínálkozó lehetőséggel!

Author: admin