Otthon van az Olajág Otthonokban?

Olajág Otthonok

Egyre több a nyugdíjas hazánkban, és körükben sosem tapasztalt módon értékelődött fel a teljesség, az aktív nyugdíjas élet és a szabadság iránti vágy. A kihívás és az új igények új válaszokat kívánnak. Az elvárásokhoz alkalmazkodniuk kell az intézményeknek is. A modern idősotthon felnőtt a megváltozott igényekhez. Az alábbi négy területen mindenképpen követni kellett az elvárásokat.

Egészségmegőrzés

Ahhoz, hogy az időskor valóban az aktív élet színtere lehessen, egyre inkább előtérbe kerül az otthonokban – a meglévő betegségek színvonalas ellátása mellett – az egészség komplex szűrőprogramokkal való megőrzése, hogy az idősek minél tovább teljes értékű éveket élvezhessenek.

Programok, közösség

Sokan nem is tudják, hogy az Olajág Otthonok gazdag programkínálattal igyekeznek a lakók mindennapjait változatosabbá tenni. Gyakori tapasztalat, hogy az idősek a beköltözést követően több programon vesznek részt és aktívabb közösségi kapcsolatokkal rendelkeznek, mint előtte.
Aktív élet

Az öregek otthonaiban élők nagy arányban sportolnak vagy mozognak valamilyen rendszerességgel: általában gyógytornásznak, tornáznak, úsznak vagy sétálnak, mely hozzájárul egészségük megőrzéséhez.

Szolgáltatások

Egy modern idősotthon ma már sok esetben leginkább a szállodai ellátáshoz hasonlít, magas szintű kiszolgálással, ahol nincs gond a házimunkával, a mindennapi rutinfeladatokkal. Így a lakók élvezni tudják a gondtalan időskorban rejlő lehetőségeket, nyugdíjas éveiket a közösség aktív tagjaként, biztonságban és nyugalomban tölthetik.

Az Olajág Otthonok népszerűsége annak is köszönhető, hogy mindenféle igényt ki tudnak elégíteni: mindenféle pénztárcához, a legkülönbözőbb egészségügyi állapotú lakóhoz, a legváltozatosabb közösségi igényhez tudnak ajánlani tökéletes otthont.

Author: admin