Parketta felújítás vagy csere? Melyik a praktikusabb?

Parketta felújítás

A legtartósabb padlók is megrongálódnak, tönkremennek egy idő után. Ha régi házat vásárolunk magunknak, akkor a legfontosabb tervek között szerepel a parketta felújítás is. Egyes esetekben elég, ha a már lerakott parkettát csiszolással és újrafestéssel felfrissítjük.

Amennyiben komolyabb gondok is akadnak a szerkezettel, akkor érdemesebb az egészet kicserélni. Ha mégis a cserénél döntünk a parketta felújítás helyett, akkor alaposan meg kell fontolnunk, hogy milyen anyagot választunk.

A klasszikus keményfa parketták helyett, már használhatunk bambuszt is, ami sok szempontból előnyös választás lehet. Egyrészt természetesebb hatást kelt a lakásban és a nagyobb páratartalomnak, nedvességnek is ellenáll. Így nem okoz nagy problémát, ha víz éri a padlót.

A bambusz parketta környezeti szempontból is előnyösebb, hiszen gyorsabban nő, mint a fa, így könnyebb újra telepíteni. A parketta felújítás előtt tehát érdemes figyelembe venni minden lehetőséget és alaposan mérlegelni, hogy a lehető legoptimálisabb döntést hozzuk meg.

Author: admin