Pontos kell legyen a garázskapu távirányító

Kapunyitó kétszárnyú változatban

Egyre kedveltebbek az elektromos kapuk, amelyek a egy gombnyomás után, már ki is nyílnak, ezért az embernek nincs más dolga, mint óvatosan beparkolni a ház mellé. Manapság népszerű a kapunyitó kétszárnyú változata, mert megbízható, roppant tartós és könnyedén felszerelhető.

A kapunyitó kétszárnyú modelljének a maximális nyitási szöge elérheti a 140 fokot is, illetve egy szárny akár hat méter is. A helyszíni adottságtól függően kerülhet beépítésre orsós, csuklókaros vagy föld alá rejtett motor. Ezt természetesen a szakemberek döntik el, akik a terep felmérése után a legjobb megoldást javasolják a tulajdonosoknak.

A kapunyitó kétszárnyú fajtája esetében meg kell említeni a motort is. Ez lehet hidraulikus és mechanikus is. Az előbbi jóval drágább, azonban a karbantartási igénye minimális, és csendesebb a működése. Akinek tehát ez a két tulajdonság fontos, jól teszi, ha ezt választja. Persze a mechanikus is remek eszköz, amelyikre csak kevesen panaszkodnak.

Hazánkban roppant felkapott az orsós mechanikus motor, amelyiknek az ár-érték aránya kiváló. A motor kiválasztásánál fontos szempont a kapuoszlop felépítése. Természetesen a háztulajdonos ekkor is számíthat a szakértők tudására. Ha megvan a megfelelő darab, akkor már csak a garázskapu távirányító kiválasztása marad.

Ott vannak az úgynevezett univerzális, utángyártott modellek. Ezeket a kellékeket a hozzáértők nem ajánlják a klienseknek. Az ilyen garázskapu távirányító egyik fő gondja, hogy ennek nincsen frekvencia engedélye. Az is sok bajt jelent, hogy a szakemberek nem mindig tudják beállítani az eszközt a meglévő motorhoz, maximum csak akkor, ha van legalább egy eredeti garázskapu távirányító.

Azt is ki kell emelni a negatívumok közül, hogy ezeknek az eszközöknek a hatósugara nem annyi, mint a gyári fajtáknak. Az is gyakran megesik, hogy a garázskapu távirányító vevőegysége elromlik, és magától kinyílik a kapu. Nyilvánvalóan senki sem akar arra hazamenni, hogy tárva-nyitva van a kapu, és ki tudja, hogy hány órája van ez már így. Ezért is kell a gyári modelleket megvenni.

Author: admin