Pótkocsi fajták összehasonlítása: mire használják őket?

pótkocsi fajták

A kertészeti, mezőgazdasági munkák során szinte mindig sor kerül különböző anyagok, termények szállítására, amihez elengedhetetlen a megfelelő pótkocsi. A gyártók az igényeknek megfelelően alakították a kínálatukat, aminek köszönhetően, rengeteg típusú utánfutó található a piacon. A pótkocsi fajtákról a Novara weboldalán is tájékozódhatsz bővebben. Kell tájékozódni, hiszen ma már hatalmas a választék, ráadásul egyetlen utánfutó sem olcsó, tehát ajánlott jól meggondolni a döntést.

A Novara Coop Kft. kínálatában elsősorban mezőgazdasági, traktor után akasztható utánfutók szerepelnek. Tudnod kell, hogy a két kifejezés nagyjából fedi egymást, a nagyobb méretű felépítménnyel rendelkező szerelvényeket nevezzük pótkocsiknak, míg a kisebb fajtákra leginkább az utánfutó kifejezést használjuk. Közös tulajdonságuk, hogy önmaguktól nem alkalmasak mozgásra, csak traktorhoz vagy valamilyen erőgéphez kapcsolva. Különböző termékek szállításához más-más pótkocsi az optimális, de az említett cég kínálatában biztosan megtalálod a céljaidnak megfelelőt.

A kínálatban helyet kapott pótkocsik között vannak, amik mezőgazdasági szállításra alkalmasak, de például az erdészeti célú kihasználásra valók is felsorakoznak. Egyes gazdaságokban nélkülözhetetlenek a bálaszállító pótkocsik, másoknál a szőlészeti utánfutók az elengedhetetlenek. A Novara kínálatában csak vadonatúj, márkás pótkocsik és utánfutók szerepelnek, ezért is érdemes ezt a céget felkeresned vagy online megtekintened a felhozatalát. A novara.hu weboldalon láthatod a termékeket, informálódhatsz a pótkocsi fajtákról, ami alapján könnyebben dönthetsz majd.

Ezeket a járműveket külön kategóriákba sorolták a webáruház üzemeltetői, a könnyebb eligazodás érdekében. Kialakítás alapján megkülönböztethetünk egy-, kéttengelyes, tandem és teknős pótkocsikat. A Novara a mezőgazdaság igényeihez igazította a kínálatát, aminek köszönhetően a termékpalettán megtalálhatóak a bálaszállító, gépszállító, kertészeti és szőlészeti pótkocsik egyaránt. Keresd fel a weblapot!

Author: seditor