Sövényként is megállja a helyét a korallberkenye

korallberkenye

Gyönyörű örökzöld cserje, vöröses lombozattal egész évben. Igen, jól hallotta! Ez a kora tavasszal fehéren virágzó növény nagyon népszerű a Brit-szigeteken, ahol szinte minden kertben megtalálható.

Ott egész évben a gyönyörű látványa miatt becsülik, emellett pedig nagyon könnyen termeszthető. A bokros, 1,5-2 méter magasra növő, hasonló szélességű korallberkenye védett helyet igényel, de a fiatal példányokat télire le kell takarni, mert megfagyhatnak.

Mérsékelten erőteljes növekedésű, ami évi 20-30 cm-t jelent, ezért a cserje a szezon során finoman alakítható, hogy megőrizze alakját. Ha az élőhely megfelelő számára, akkor gyakorlatilag egész évben igazán kiemelkedő megjelenést nyújt. Sok örökzöld növénnyel ellentétben, a korallberkenye lombja télen sem veszít a varázsából.

Ideális sövénynek, mivel a leveleivel áthatolhatatlan szélvédelmet képez. Annak érdekében, hogy az új hajtások intenzív vörös színe minél tovább látható maradjon, a korallberkenye sövényt szezononként háromszor is meg lehet metszeni, amikor új, erősen színezett hajtások jelennek meg.

Author: seditor