Szakrendelő vs magánkórház: mi a különbség?

Szakrendelő vagy magánkórház?
Szakrendelő vagy magánkórház?

Nem ritka eset, hogy a produkált tünetek együtteséből nem tudja megmondani a családorvos, hogy mi a pontos probléma, illetve még azt sem, hogy körülbelül milyen irányba kell keresgélni. Ilyenkor érdemes a magánkórház szolgáltatásait igénybe venni, ugyanis így fekvőbetegként 0-24 órában meg tudják figyelni a tüneteket és teljes körű kivizsgálást tudnak megvalósítani.

Azonban, ha a családorvos meg tud célozni egy-két területet, hogy hol kellene keresgélni és nem szeretnénk, vagy különböző okokból kifolyólag nincs lehetőségünk befeküdni a kórházba, akkor a szakrendelő felkeresése célszerűbb lehet. A szakrendelő révén nem lesz szükség általános kivizsgálásra, hanem célzottan, a jelentkező problémának megfelelően végeznek el teszteket és ellenőrzéseket.

Ebben az esetben nem kell napokig kórházban tartózkodni, hanem már pár óra, legfeljebb egy nap után hazamehetünk és otthon várhatjuk meg az eredményeket. Azonban, ha nem tisztul a kép vagy nagyobb bajt észlelnek, akkor van, hogy a szakrendelőből is a magánkórházba irányítanak, ezért érdemes megfontolni, hogy melyiket válasszuk elsőre.

Author: admin