Szálkásító edzés és étrend: mire kell figyelni?

Intenset szálkásító edzésterv
Intenset szálkásító edzésterv
Intenset szálkásító edzésterv

Sokan talán nincsenek tisztában azzal, mit is jelent a szálkásítás, éppen ezért mindjárt az elején le kell szögeznünk, hogy ez tulajdonképpen nem más, mint a meglévő izmok láthatóvá tétele zsírvesztés, vagyis a fölöttük lévő zsírréteg eltüntetése által. Ne legyenek illúzióink, ez nem egy könnyű folyamat, mi több, azt is mondhatnánk, hogy az izomépítés hozzá képest kismiska. A szálkásításnál nagyon fontos odafigyelni a megfelelő, zsírt és szénhidrátot is tartalmazó étrendre, de ez még nem minden. Érdemes kipróbálni az Intenset szálkásító edzéstervét is.

Ez ugyanolyan intenzív mozgásformákból épül fel, mint amilyeneket a korábbi, izomformáló szakaszban már megszoktunk. Nem kell megijedni, ha erőnlétünkben némi visszaesést tapasztalunk, a szálkásításnál ugyanis ez gyakran előfordulhat. Ha nagyon gyengének érezzük magunkat, esetleg alig állunk a lábunkon, akkor valami nincs rendben. Ilyenkor mindenekelőtt a diétánkban kell keresni a hibát, nagy valószínűséggel azon kell sürgősen változtatni, hogy szervezetünk megkapjon mindent, amire ebben a periódusban szüksége van.

Ami az edzést illeti, van néhány alapszabály, amelyeket mindenképpen szem előtt kell tartanunk. A siker érdekében, érdemes minél több izmot megmozgatnunk, ezzel az anyagcserének, illetve a zsírégető mechanizmusoknak is kedvezünk. Ha súlyokkal edzünk, akkor válasszunk az eddigieknél könnyebbeket! A minél rövidebb és pörgősebb gyakorlatsor, akár 10 percnél rövidebb edzésblokk, például 100 fekvőtámasz 4 ütemben nemcsak idősporlás szempontjából hasznos, hanem az állóképességünket is növeli.

Az egyik legkimerítőbb gyakorlatsort a nyújtott blokkok képezik, ha pedig úgy érezzük, hogy nem bírjuk tovább, csak azért is toldjuk meg még egy körrel. Talán meglepő, de ennél jobb módszert kalóriaégetésre keresve sem találnánk. Az edzés végén következő befejező blokk az egész testünket megmozgathatja, mégpedig magas intenzitáson. Ez a záróakkordja az anyagcserét felpörgető edzéstervnek, amihez az egészségünk érdekében mindenképpen kérjük szakértő segítségét!

Author: seditor