Tahini az ízletes ételekhez

Tahini

Rendkívül összetett a szezámmag szervezetre gyakorolt hatása, hiszen kiváló szív- és érvédő, koleszterincsökkentő tulajdonságokkal bír, de ezek mellett fogyasztásával elkerülhető a csontritkulás is. A tahini egy sűrű állagú massza, amit finomra őrölt szezámmagból készítenek. Leginkább keleti ételek alapanyagaként használják és több változata ismert.

Hántolt vagy hántolatlan szezámmagból állítják elő, előbbit a közel-keleti konyhákban alkalmazzák, az utóbbi pedig a koreai, kínai és japán ételek kedvelt összetevője. Magasabb a tápértéke a hántolatlan változatnak, azonban ennek keserűbb az íze.

A tahini egyetlen alkotóeleme a szezámmag, ami azt jelenti, hogy a tápanyag- és a vitamintartalma is megegyezik, de a magok megőrlése révén könnyebben felszívódik. Gazdag ásványi anyag forrás a tahini, amit Ön is megvásárolhat a bulkshop.hu webáruházból. Érdemes beszereznie, ha a keleti konyha ételeit kedveli és gyakran el is készíti. Rendelés esetén nem kell sokat várni a kiszállításra, így hamarosan hozzáfoghat főzni.

Author: admin