Természetesen a pajzsmirigy megbetegedései ellen

Pajzsmirigy megbetegedések

A civilizációs betegségek egyre több embert érintenek. A leggyakoribbak közé tartoznak a pajzsmirigy megbetegedések. Ezek nemcsak testi tüneteket produkálnak, hanem úgymond lelkieket is, hiszen ez a betegség kihat a fizikai és a lelki állapotra egyaránt. Az ilyen jellegű megbetegedésekért nagyban felelős a táplálkozás, hiszen az immunrendszer 70 %-a a bélrendszeredben található.

Alul- vagy túlműködést is produkálhat, természetesen mindkettő rossz és kezelést igényel. A nyugati gyógyászatban a pajzsmirigy megbetegedéseknek a kezelése általában a tipikus protokoll, vagyis a beteg gyógyszereket kap, amelyek fokozzák a pajzsmirigy hormonok termelődését.

A drasztikus megoldások előtt érdemes kipróbálni a természetes megoldásokat is. Ezek akkor is alkalmazhatóak, ha már gyógyszeres kezelésre szorul a beteg. A pajzsmirigy megfelelő működésének egyik kulcsa a stressz kezelése, az egészséges, telített és telítetlen zsírsav, a megfelelő mennyiségű fehérje fogyasztása, valamint a szénhidrátok kiiktatása, esetleg csökkentése.

Author: admin