A túrahátizsákba sok holmi elfér

Túrahátizsák

Egy kirándulás a természetben igen sok kellemes élménnyel kecsegtet, de csak akkor, ha mindenre alaposan fel vagyunk készülve. Az időjárás elég kiszámíthatatlan, ezért a túrahátizsák tartalmát úgy kell összeállítani, hogy minden esetben megoldást találjunk az esetleges problémákra.

Előfordulhat, hogy ragyogó napsütésben indulunk útnak és az időjósok sem riogatnak esővel. A természet mégis megtréfálhat bennünket és a túra közepén a nyakunkba zúdít egy nyári záport.

Ilyenkor sem kell kétségbeesni, hiszen minden tapasztalt túrázó tudja, hogy a túrahátizsákban mindig ott kell legyen az esőköpeny. Persze ez fordítva is igaz. Lehet, hogy rossz időben indulunk kirándulni, de amire megérkezünk, gyönyörű napsütés fogad minket.

Ilyenkor a túrahátizsák azért lesz hasznos, mert belepakolhatjuk a fölöslegessé vált meleg ruhát és lazább öltözetben folytathatjuk a kalandot. Természetesen nemcsak a ruhaneműk tárolására alkalmas a túrahátizsák. Ebbe pakolunk minden felszerelést, amire a túra alatt szükségünk lehet.

Author: admin