Vasalás, főzés, mosás: nem mindig van idő a házimunkára

A mosoda lassan az életünk szerves részévé válik
A mosoda lassan az életünk szerves részévé válik

Napjainkra nagyon megváltoztak a női és férfi feladatkörök. Jó pár évvel ezelőtt még az számított normális dolognak, hogy a férfi tölti be a családfői szerepet, ő a kenyérkereső, míg a nő háztartást vezet, gyermekeket nevel. Azonban mostanában egyre több és több nő vágyik arra, hogy olyan sikereket érjenek el az életükben, akár az erősebb nem képviselői.

Nagyon sok család esetében már egyre jellemzőbbé vált az a helyzet, hogy mindkét szülő teljes munkaidős állással rendelkezik, mindketten karriert építenek, aminek azonban jelentős hátulütői vannak. Számos alkalommal előfordulhat az is, hogy az állás miatt hétvégén nem a jól kiérdemelt pihenésre, de a házimunkára sem jut elég ideje az embernek.

Ebben a rohanó világban mindenki arra törekszik, hogy minél többet keressen a jobb megélhetés reményében, illetve így több időt tudjon szeretteivel és kikapcsolódással tölteni, viszont minden törekvés ellenére, csak egyre több és több feladatot vállal magára az ember, amellyel ennek az elképzelésnek az ellentétjét éri el. Egy hosszú, átdolgozott nap után nem minden nőnek van kedve ahhoz, hogy a házimunkával is foglalkozzon, ezért inkább úgy döntenek, hogy a szennyest elviszik a mosodába, estére pedig rendelnek ételt egy közeli helyről, vagy éppen összedobnak egy szendvicset.

A tehetősebbek azonban bejárónőt alkalmazhatnak, akik elvégzik helyettük az otthonaikban felhalmozódott tennivalókat, úgy mint a főzést, mosást, takarítást, míg ők a munkahelyeiken robotolnak. Sajnálatos módon ez az életvitel sokat árthat az embernek: a rohanó életvitel nemcsak az emberi kapcsolatokat ronthatja meg, de az olyan területekre is negatív hatással lehet, mint a helyes táplálkozás.

A karrierépítés mellett, a másik és egyben a leginkább teljes munkaidőnek számító állás az anyaság, ami szintén elveheti a nők minden idejét. Sokszor a gyermeknevelés mellett semmi másra nem jut idő, mivel egy kisgyermek teljes odafigyelést igényel, ilyenkor pedig nagyon jól jön az embernek a segítség, hogy könnyebbek legyenek a mindennapok.

Author: admin