A kreativitás fejlesztése nem lehetetlen

Kreativitás
Kreativitás

Az élet számos területén elvárás, hogy folyamatosan új ötletekkel tudjunk előrukkolni, de sokszor ez hatalmas feladat. A kreativitás fejlesztése nem lehetetlen küldetés, mert számos módszer, gyakorlat létezik, amelyekkel komoly sikereket lehet elérni. Nagyon sok területen helyt kell állni, lehet az a munka, a család, a gyermekkel való foglalkozások során, így nagyon kevés idő jut saját magunkra, hogy a saját akaratunk szerint cselekedjünk.

Nincs másra szükség, csak egy darab papírra ahhoz, hogy végre kibontakoztathassuk saját énünket és végre arra húzzuk a ceruzát, amerre csak szeretnénk. Jólesik néha kicsit visszazökkenni a gyermeki tevékenységekhez, hogy jobban megismerhessük önmagunkat és ezzel egyszerre fejlesszük a kreativitásunkat is.
A rajzolás során nem az a lényeg, hogy mesterműveket alkossanak az emberek, hanem, hogy kicsit kilépjenek a mindennapi mókuskerékből és szabadjára engedjék a fantáziájukat. Tehát, nem az eredmény a fontos, hanem a rajzolás tevékenysége, amit önfeledten élvezhetnek.
Néhány nagyszerű tipp, amivel a felnőttek kreativitása is fejleszthető:
Érdemes figyelni a természetben a réseket, negatív elemeket, mint például a fák lombja közötti réseket és csak ezeket papírra vetni. Az eredmény nagyon meglepő lesz, hiszen csodás alakzatok kerülnek a papírra. Továbbá, a csukott szemmel való rajzolás is megmutatja, hogy mit is tartunk a legfontosabbnak a lerajzolt tárgyakban. Közösen is nagyszerűen lehet játszani a színekkel, formákkal, alakokkal. Nemcsak csapatépítésnek nagyszerű tevékenységek ezek, hanem a kreativitás fejlesztésében is kiemelkedő a szerepük.

Author: admin