10 Retro játék, amit érdemes kipróbálnod!

Nintendo Switch

A retro játékok olyanok, amik a 80-as és 90-es években jelentek meg és azóta is sokak kedvencei maradtak. Ezek a programok egyszerű, de izgalmas játékmenettel, pixelgrafikával, továbbá nosztalgikus zenével varázsolják el az érdeklődőket. A retro programokat ma már nemcsak a régi konzolokon lehet feleleveníteni. A modernebb konzolok között is akad pár, amik képesek emulációra, mint például a Nintendo Switch. A Nintendo Switch olyan konzol, ami képes a TV-hez csatlakozni, de kézben ugyanúgy tarthatod.

Nézzük meg, hogy melyek azok a retro platformok, amiket érdemes kipróbálnod a Nintendo Switch-en! Igazi klasszikus a Super Mario Bros. Ez talán a legismertebb és legnépszerűbb retro játék, ami a Nintendo ikonikus karakterét, Mario-t követi, ahogy megpróbálja megmenteni a hercegnőt a gonosz Bowser-től. A játékban Mario át kell jusson különböző pályákon, miközben gyűjti az érméket, ugrál a gombákon, használja a különböző power-up-okat, mint például a virág, a csillag, a gomba.

A játék egyszerű, de addiktív. A zenéje és a hanghatásai is felejthetetlenek. A Super Mario Bros már elérhető a Nintendo Switch online szolgáltatás keretében, ami lehetővé teszi, hogy online játszhass más játékosokkal együtt. Hasonló kihagyhatatlan topik a Tetris. Ezt a logikai játékot egy orosz matematikus, Alekszej Pazsitnov találta ki. A feladat különböző alakzatokat egymásra illeszteni úgy, hogy ne maradjon üres hely közöttük. Ha egy sor teljesen megtelik, akkor eltűnik és több pontot kapsz.

A játék egyre gyorsabb és nehezebb lesz, ahogy haladsz előre. A cél, hogy minél tovább bírd. További retro hangulatú programok a The Legend of Zelda, Sonic the Hedgehog, Street Fighter II, Pokémon, Batman, LEGO Worlds, Doom, Friday the 13th. A Nintendo Switch tehát olyan konzol, ami nemcsak a legújabb platformokat kínálja, hanem sok retro változatot ugyanúgy, ezek pedig jó élményeket elevenítenek fel. Egyszerű, de izgalmas játékmenettel, pixelgrafikával és nosztalgikus zenével varázsolnak el. Ha szeretnél valami újat és érdekeset játszani, akkor minden feltétel adott hozzá!

Author: seditor