A finn szauna kiváló tulajdonságai

Finn szauna

A használata során néhány dologra figyelni kell! A finn szauna speciális kályha által melegszik fel. Körülbelül 2 órán elteltével elérheti a 90 Celsius fokot.

Ezért az ékszereket célszerű a tevékenység előtt levenni, mivel ellenkező esetben komoly problémát okozhatnak. Égési sérülések alakulhatnak ki, amelyek fájdalmasak és csúnya látványt nyújtanak. Ezeket jobb elkerülni. Az étkezésre is célszerű odafigyelni, hiszen közvetlenül a szaunázás előtt nem ajánlatos jóllakni.

Ha lehetősége van rá, akkor a finn szauna használata előtt 1,5-2 órával étkezzen. A folyadékbevitelre is figyelni kell, hiszen fontos, hogy megfelelő mennyiségű vizet fogyasszon.

A nagy melegben az ember izzadni kezd, ilyenkor sok vizet veszít, így arra kell törekedni, hogy az pótolva legyen. Ezáltal az anyagcsere folyamatok rendben zajlanak majd le. Az izzadás során a méreganyagok távoznak a szervezetből, így sokkal jobban fogja érezni magát. A finn szauna heti több alkalommal is igénybe vehető. Ha még nem próbálta, akkor itt az idő, hogy megtegye!

Author: admin