Kötelező biztosítási díjak 2023-ban: így érdemes utánanézned

Kötelező biztosítási díjak

A gépjármű szabályszerű üzemeltetésekor másoknak okozott károkat téríti meg a kötelező biztosítás. Bár ezek a károk külön-külön a törvényben nincsenek megnevezve, mégis külön lehet választani dologi károkra és személyi sérülésekre. Már csak ezért is érdemes szétnézni a Biztoshely weboldalán. Ezen biztosítási módozatnak a tarifái a különböző biztosítóknál eltérőek, a legalacsonyabb és a legmagasabb díj között akár 100%-os különbség is lehet.

A Biztoshely biztosítási portálon működtetnek a szakértők egy kötelező biztosítás kalkulátort, ami megmutatja a teljesen átlátható árlistát, aminek köszönhetően azonnal, online összehasonlíthatod a különböző biztosítótársaságok tarifáit. Végül is érthető, hogy mindenki keresi a legolcsóbb megoldást, hiszen egy szolgáltatásról beszélünk és minek fizetnénk többet, pusztán azért, mert az adott biztosítónál kötjük meg a szerződést?

Az ár az összes szempont közül a legfontosabb, de azért érdemes megismerned az egyes társaságok szerződési feltételeit is, mielőtt véglegesen eldöntenéd, hogy melyik konstrukciót választod. Jelentősége van ennek, ugyanis Téged is kötelez az aláírás, ha pedig egyszer aláírtál egy szerződést, a döntésedet 1 éven keresztül nem tudod módosítani. Tudnod kell, hogy a váltási időpontokban jóval olcsóbban kínálják termékeiket a biztosítók, mint év közben. Ez a pozitívum a váltási időszak alatt adott nagyarányú kedvezményeknek tudható be.

Annak viszont, aki év közben köti meg a kötelező biztosítási szerződést, a biztosítók nem kínálnak kedvezményeket. Tehát anyagilag érdemes jól megfontolni, hogy mikor, hol és mennyiért kötöd meg a kötelező biztosítást, illetve jó ötlet előtte tájékozódnod a lehetőségekről és az árakról. Ha a biztoshely.hu weboldalon lévő kalkulátor használatával eldöntötted, hogy melyik biztosító ajánlatát fogadod el, akkor helyben megkötheted a szerződést is. Ezzel nemcsak pénzt, hanem sok időt és energiát is megtakaríthatsz, hiszen az online szerződéskötésnek ez az egyik legpozitívabb jellemzője.

Author: seditor