Mi az a McKenzie torna? Kinek ajánlják?

McKenzie torna
McKenzie torna
McKenzie torna

Amíg valaki kellően egészséges és mindig jól érzi magát, addig nem igazán foglalkozik a fittség megőrzésével. Ennek az elvesztése történhet traumatikus módon, egy súlyos beleset következtében, vagy fokozatosan, ami egy bizonyos szinten időszerű leépülésnek mondható. Valójában a mozgékonyság megőrzése nem elképzelhetetlen, még idősebb korban sem, de ezért tenni kell. A kutatások alapján, amit Robin Anthony McKenzie végzett, arra a következtetésre jutott, hogy szinte az összes mozgásszervi fájdalom mechanikai eredetű.

A megoldás tehát itt keresendő. Sokan vannak abban a helyzetben, hogy az ülőmunka miatt fáj a hátuk valamilyen ponton. Erre a legrosszabb megoldás, ha valaki elkezd rendszeresen csillapító hatású készítményeket szedni, ugyanis ezzel csak a tünetet szünteti meg. Bár alkalmi jelleggel erre szükség van, de hosszabb távon ez csak súlyosbítja a problémát. A kiváltó ok kezeléséhez megéri felvenni a kapcsolatot olyan profi gyógytornászokkal, akik jól tudják, milyen úton éri meg elindulni.

A McKenzie terápiának több előnye is van. Mivel a rossz testtartásból ered számos probléma, ezért ha azt kezelik, akkor a panaszok maguktól megszűnnek. A gerinc ugyanakkor hajlamos beállni egy fázisba, hiszen, ha valaki gyakran helytelenül jár, akkor ez megszokássá válik. Szerencsére, a megfelelő és személyre szabott terápiával gyors eredmény érhető el. Mindenkinek egyéni kezelési eljárásra van szüksége, hiszen a legtöbb eset eltér egymástól, ahogy a fiziológia is.

Nem heti, hanem napi szintű tornára van szükség, mert így a hatás szintén hamarabb jelentkezik. Az összeállított program odahaza, szakember segítsége nélkül is végezhető, ami voltaképpen egy önkezelés. Csak időközönként kell megismételni a konzultációt, ami alatt kicsit változtatni lehet a megszokott módszeren. A McKenzie torna elsősorban azoknak jó, akik valamilyen gerincalapú problémákkal küzdenek. A megfigyelések szerint, még az előrehaladott, de nem akut fájdalom is mérsékelhető, sőt, megszüntethető. Jobb a mozgás mellett dönteni, mint műtétre szorulni! A gyogytornaszom.hu weboldalon minden részletre fény derül.

Author: seditor