A szilva rendkívüli tulajdonságai

Szilva fajták

A tél beköszöntével egyre kevesebb a tápláló bio élelmiszer. A vitaminokban gazdag szezonális gyümölcsöket felváltják a szárított gyümölcsök, mint például az aszalt szilva.

A szilva jótékony hatásai és a szilva fajták egészségre gyakorolt hatásai már nagyon régóta ismertek. Serkenti az emésztést, támogatja a fogyást és meggátolja a szervezet elsavasodását. A szilva igen elterjedt gyümölcs, és igénytelenségének köszönhetően, mindenféle körülmény között megél. Rengeteg fajtája van, kiváló ételek, italok készítésére. Ez a sokoldalú gyümölcs felhasználható tea, lekvár, befőtt, pálinka és más egyéb készítmény főzésére. A szilva jótékony hatásai közt még megemlíthető a máj, a vese, a szív és a bőr tisztulása, megkönnyítése, de sokkal ritkábban alakulnak ki reumás, ízületi panaszok azoknál, akik rendszeresen fogyasztják.

Kiváló energiaforrás, ezért a hosszan tartó szellemi vagy fizikai megterhelés közben ajánlott egy marék szilva elfogyasztása. Fontos tudni, hogy az ásványi anyagokban gazdag gyümölcs cukortartalma igen magas.

Author: admin