Korróziógátló alapozóval a rozsda jelei ellen

korróziógátló alapozó

A fém kétségtelenül a nagyon tartós anyagok csoportjába tartozik, másrészt azonban megfelelő gondoskodást igényel, hogy az évek során kifogástalan állapotban maradjon. Sajnos a legnagyobb veszélyt a rozsda jelenti, ami rendkívül gyorsan megtámadja az ilyen felületeket.

Nem ritka, hogyha egy védtelen fémet néhány napig a szabadban hagyunk, vékony, felületi rozsda borítja. Az ilyen felületek lakkozása vagy egyszerű festése elengedhetetlen, akárcsak előtte a korróziógátló alapozó alkalmazása. Az alapozó és alapozófesték kifejezések nem mindig felcserélhetőek egymással. Először is, a korróziógátló alapozónak nem kell minden esetben egyúttal alapozó festéknek is lennie, amit sokan elfelejtenek. A definíció szerint, a szabványos korróziógátló alapozó célja, hogy javítsa a később festésre kerülő fémfelület tapadását.

A korróziógátló alapozó feladata elsősorban a felület alaposabb korrózióvédelmének biztosítása. Ezen túlmenően, olyan termékek is vannak a piacon, amelyek már jelen vannak a rozsdában, így megakadályozzák annak további terjedését.

Author: seditor