Miért annyira fontos a tetőszigetelés?

tetőszigetelés

A téli hidegek gyakran ugyanolyan problémát okoznak, mint a nyári forróságok. Az energiamérleg az utóbbi években a hőségrekordok függvényében megfordult és egy meleg napon több áram fogy, mint télen, hiszen a lakás megfelelő klímájának kialakításához a légkondicionálónak folyamatosan működnie kell. A költségek hatékony visszaszorításában kulcsfontosságú tényező a tetőszigetelés elvégzése.

Ezen kivitelezés során több opció közül választhatunk. Az egyik ilyen a födém, a másik pedig a szarufák közötti tér kitöltése. Választhatóak szálas, táblás, illetve fújható termékek a tetőszigetelés kialakításakor. Ez utóbbira általában olyankor van igény, amikor túl sok szabásra lenne szükség, a gyakori falkiállások miatt.

A páraáteresztő fólia használata többnyire kötelező, mert ezzel akadályozható meg a penészedés és nedvesség szerkezetben való csapdába esése. A tetőszigetelés legyen profi szakemberekre bízva, de legalább ilyen fontos a prémium termékek használata is. Üveg- és kőzetgyapot, grafitos, lépésálló polisztirol, de purhabos megoldás is választható.

Author: seditor